Sakset/Fra hofta

Frilansjournalist Åsa Welander er en av de som skildrer tragiske enkeltskjebner i verden. Hun henvender seg til lesernes hjerter. Disse menneskene flykter fra fattigdom, arbeidsledighet og klimaforandringer, forteller Åsa. Det er hundrevis av barn i karavanen, sier hun. I en tidligere rapport forteller hun om mammaene som flykter fra volden. Åsa Welander skriver at «mammaenes flukt fra volden stoppes ikke av Trumps trusler» :

Många har hört talas om Trumps hot och löften om att skicka soldater till gränsen, men det är inget som stoppar någon.

Hun kunne ha lagt til at det er millioner av barn i Mellom-Amerika som lever i fattigdom og voldelige samfunn. Men hvem skal ta seg av alle disse? Tror dagens gråtejournalister at det er de kriminelle som blir igjen i disse landene og at alt blir bra bare man får reddet ut kvinner og barn? Det bor allerede millioner av mennesker fra disse landene i USA og mange av dem har kommet seg inn ved å krysse grensen illegalt.

Nå forberedes mediakampanjen mot Trumps forventede militære svar på karavanene. Gråtende og utslitte små barn på armen settes opp mot bevæpnede soldater. Alt skal fanges opp i nærbilder med journalistenes kameraer. De svake mot de sterke. En sterkt forenklet problemstilling av dagens verden.

Den tidligere svenske statsministeren Fredrik Reinfeldts oppfordring «Öppna era hjärtan» lever videre som et mantra hos dagens journalister.

For balansens skyld: Her er en klassiker til glede for nye lesere.

Expressen

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!