Migranter i Guatemala 16. januar 2021 (AP Photo/Delmer Martinez/NTB)

I håp om å stanse migrantkaravanene med tusenvis av mennesker fra El Salvador, Honduras og Guatemala, så har Biden sagt at han vil gi 4 milliarder dollar over en fireårsperiode for å hjelpe utviklingen av de tre landene. Pengene skal gå til å forebygge vold, korrupsjon og fattigdom.

Han vil gi penger til å forebygge korrupsjon? Honduras president Hernández er allerede kjent for å ta imot bestikkelser fra narkokartellene og bruke militære til å beskytte kokainproduksjonen i landet.

I amerikanske rettspapirer, som ble registrert 8. januar, blir president Hernández sitert med at han ville “shove the drugs right up the noses of the gringos” (dytte narkotikaen rett opp i nesene på amerikanerne). Landet er storprodusent av kokain og smugler dette til USA. Hernández benekter forbindelse med narkokartellene.

Broren til president Hernández, Tony Hernández, ble i 2019 dømt i retten i New York for å ha smuglet mange tonn med narkotika ved hjelp av båter, fly og ubåter i perioden 2004 til 2016. Han er tidligere kongressmann i Honduras og hadde etter sigende utviklet sitt eget kokainvaremerke for det amerikanske markedet. Dette er som hentet direkte fra serien Narcos.

Det er til denne type gjennomkorrupte politikere som Biden vil gi 4 milliarder dollar for at de skal slutte med korrupsjon og vold. Dette i håp om at befolkningene der vil la være å starte på den lange vandringen til USAs grense. Men det vil aldri finnes nok milliarder av dollar i USA til å bekjempe korrupsjon og vold i Sentral-Amerika.

Guatemalske soldater og politi stanser migrantene fra Honduras i å avansere mot USAs grense. Biden-administrasjonen foretrekker en soldatmur i et annet land enn en fysisk mur på egen grense. For da kan man fremstå så mye mer human selv. (AP Photo/Sandra Sebastian/NTB)

Menneskene som vil vekk fra voldskorridoren i Sentral-Amerika har ingen slike illusjoner som Biden-administrasjonen vil bygge sin utenrikspolitikk på. Biden har allerede overlatt den ubehagelige jobben med å stanse menneskekaravanene til politiet og soldatene i Guatemala.

Flere karavaner er i ferd med å formes. Tusenvis av mennesker samlet seg i San Pedro Sula i Honduras i helgen for å gjøre seg klar til å starte marsjen og i El Salvador annonseres det med at en karavane vil starte den 14. februar. Mange flykter også fra ødelagte liv og bosteder etter to orkaner på kort tid.

Sammen med migrantene kommer også narkosmuglerne. Nissen blir alltid med på lasset.

The Times

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂