Hva folk reagerer på og hva de ikke reagerer på, er egnet til forbauselse. Barn tror i utgangspunktet  ikke at biler er farlige. Folk har en lignende blindhet i forhold til Googles allstedsnærværelse.

Sist lørdag svingte denne bilen inn på Circle K-stasjonen i Sande. Det sitter tre bevegelige kameraer på taket som kan rulles ut og inn som på en hydra. Denne bilen kan sanke informasjon som en trålpose. Har myndighetene noen kontroll på hvilke informasjon som harves inn? Eller hva den brukes til? Over til Danmark der Berlingske, kan fortælle, at regeringen i forbindelse med sit klimaudspil vil indføre nummerpladescannere ved indgangene til landets fire største byer, hvor der er miljøzoner. Det reagerer folk på, for tenk om politiet får tilgang til dataene? Da kan de vite hvor folk beveger seg. Dette er et gammelt mindset. Mobiloperatørene vet for lengst hvor du til enhver tid oppholder deg. Men det er «teknologi» og like naturlig som været.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂