Nytt

Også Eivind Trædal (MDG) reagerer på teaterforestillingen etter attentatet mot Wara: – Black box burde tenkt seg om en gang til, skriver han på egen facebookside.

Trædal opplevde selv at det ble spredt informasjon om hans og samboer Lan Marie Bergs bolig for noen uker siden, og reagerte sterkt.

Det har vært nokså stille fra venstresiden i norsk politikk etter teateroppsetningen «Ways of seeing», men nå tar Eivind Trædal bladet fra munnen. På Facebook skriver han:

«Norske politikere må kunne være trygge i eget hjem. Denne hendelsen viser hvorfor Black box burde tenkt seg om en gang til før de satte opp «Ways of seeing». Det framstår som direkte uforsvarlig.»

Men Trædal møter motstand i kommentarfeltet, Svend skriver:

«Så man kan skrive at folk som er rasister er rasister, men ikke lage teater om det? Merkelig. Hvordan veit du at dette har en sammenheng med stykket forøvrig?»

Eivind Trædal svarer: «Det er forskjell på å skrive at noen er rasist og å skrive det på eiendommen deres.»

Svend gir seg ikke, og Trædal legger ut denne kommentaren:

 «Ærlig talt. Jeg «maler ikke fiendebilder», jeg oppfordrer folk til å tenke seg om. Det synes jeg i grunn er ganske mild ordbruk. Og for å være helt klar: ordene i denne statusen er valgt med omhu. Jeg har ingen anelse om det er noen kobling mellom disse hendelsene. Sannsynligvis er det ikke det. Men når politikere opplever at folk oppsøker våre hjem, så er det en påminner om at vi ikke bør trekke inn hvor folk bor i politisk debatt, enten det foregår på en scene eller i avisspaltene. Om jeg skulle mene noe annet, ville det vært ganske hyklersk. Jeg reagerte selv kraftig på at folk spredte informasjon om min og Lans bolig for bare litt over en måneds tid siden.»

Svend:

«Jeg syns det lukter mer høyreekstrem trolling her, hvis vi først skal i gang med å spekulere. Jeg håper ikke forestillinga skal få skylda for en bombe hos politiet også. :D»

Trædal:

«Ok, så jeg er for drøy når jeg ser dette i lys av stykket på Black Box, men du er innafor når du prater om «false flag», Svend? Det synes jeg er temmelig merkelig. For alt jeg veit er det firkantfolket fra Andesfjellet som har gjort dette, men jeg er altså ingen tilhenger av å spre info om hvor politikere bor.»

Erik:

«Teaterstykket har rettet søkelys mot at det finnes åpenbare fremmedfiendtlige strukturer i Norge, på øverste samfunns-/økonomiske-/maktnivå. Dette må det jo være tillatt å påpeke, også gjennom kunst. Og grepet med å vende oppmerksomheten mot maktutøverne er en effektiv måte å snu det fokuset de selv gjennomført vender mot dem nederst på rangstigen – også helt direkte, ved å støtte HRS, som selv har anbefalt fotografering av muslimer.»

HRS har riktignok aldri oppfordret til fotografering av muslimer, men påstanden får stå uimotsagt.

Rett skal være rett, de fleste støtter Trædal. Torgeir skriver:

«Så kan vi jo forestille oss reaksjonene hvis et teaterstykke brukte bilder av huset til Hadia Tajik, framstilte henne som et ledd i en multikulturell konspirasjon, og noen så prøvde å sprenge bilen hennes en uke etterpå og tagget «kulturmarxist» på huset.»

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Les også