Tavle

Trafikk i Kairo den 20. mai 2015. Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters / Scanpix.

Nest etter svensk, er nå arabisk det språk flest mennesker snakker i Sverige. Dette reflekteres selvsagt også når det gjelder personer som skal ta lappen.

– Efterfrågan har ökat markant när det gäller prov på annat språk än svenska. Arabiskan ligger i topp efter svenskan, på 20 procent av proven som genomförs, säger Anders Cronqvist till Sveriges Radio.

Det svenske Trafikkverket (Biltilsynet) forteller til Sveriges Radio at blant dem som stryker til eksamen, er innvandrere kraftig overrepresentert. Nå ønsker man å informere på andre språk for «å bedre integrasjonen».

Anledningen är att körkort anses mycket viktigt för möjligheten att få jobb i Sverige, men projektet syftar också till att minska antalet underkända, som allvarligt försenar för alla som försöker ta körkort.

Hvorfor såvidt mange innvandrere stryker, forklares med at de nyankomne har problemer med å forstå trafikkreglene i Sverige. Har man opplevd Midt-Østens trafikk-kaos, fremstår det kanskje ikke så underlig.

En kjørelærer i Malmø uttaler: – Jeg må motivere dem til å forstå hvorfor de må kunne det de skal kunne i trafikken. Mange tror det holder med bare å kunne kjøre bilen. 

 
 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.