Sveriges Radio-reporteren Sanna Drysén under et av sine intervjuer med Raad Al-Duhan, i desember 2019. Nå krever en professor i sikkerhet- og etterforskningsanalyse en uavhengig etterforskning av saken. Skjermdump Sveriges Radio

Document skrev nylig om den svenske journalisten Sanna Drysén, som innledet et forhold til en islamist sikkerhetspolitiet beskrev som en trussel. Nå mener en professor at saken bør få etterspill.

Det dreier seg om Raad Al-Duhan, som er sønnen til Abo Raad, en omstridt imam i Gävle. Begge to sto på listen over de som sikkerhetspolitiet (Säpo) ville utvise fra Sverige.

Den kvinnelige journalisten Sanna Drysén gjorde en rekke reportasjer om dette i slutten av 2019.

Wilhelm Agrell er professor i etterforskning- og sikkerhetsanalyse. Han krever en uavhengig granskning av saken, siden Sveriges Radio er en del av det svenske totalforsvaret.

Han är irriterad och bekymrad. Wilhelm Agrell är professor i underrättelseanalys och en av de ledande säkerhetsexperterna i Sverige. Han ser ett mönster som han har sett tidigare när det gäller affärer kring säkerhetsfrågor.

– Det här handlar inte bara om journalistisk etik utan är en säkerhetsfråga i vidare mening. Sveriges Radio är en viktig del av det psykologiska försvaret. Företaget är klassat som skyddsobjekt, något man själv gärna framhåller i olika sammanhang, säger Wilhelm Agrell till Svenska Dagbladet.

Han er ikke ute etter å finne en syndebukk, men mener Sveriges Radios troverdighet er svekket.

– Det handlar inte om att hänga någon eller peka finger. Jag anser bara att ärendet är för allvarligt för att släppas. Sakförhållandena måste klarläggas, fakta måste redovisas, säger Wilhelm Agrell till SvD.

Agrell får støtte av Magnus Ranstorp, som er terrorekspert ved Försvarshögskolan.

– Det finns all anledning för företagets säkerhetschef att kontrollera loggar för att säkerställa att så inte är fallet, säger Magnus Ranstorp till SvD.

Cilla Benkö er siden 2012 administrerende direktør for Sveriges Radio, og skriver i en kommentar at SR allerede har gjennomført en granskning.

Benkö fikk i 2016 Pontus Schultz pris for sitt bidrag til «ett mänskligare näringsliv för sitt arbete med att bättra på jämställdheten inom företaget».

Nyheter Idag
Svenska Dagbladet

Svensk journalist innledet et forhold til en islamist Säpo beskrev som en trussel

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.