Justis- og migrasjonsminister Morgan Johansson.

Sveriges nye regjering vil innføre opphold på humanitært grunnlag for såkalte «klimaflyktninger», ifølge Centerpartiets migrasjonspolitiske talsperson Johanna Jönsson.

Fra og med i sommer kommer såkalt alternativt skyddsbehövande til å få samme rett til familiegjenforening som flyktninger. Ifølge en beregning Expressen har utført vil de nye reglene omfatte 20.000 innvandrere. Reglene er et resultat av Januariöverenskommelsen mellom Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet og Liberalerna.

Men på lengre sikt vil partiene også innføre en såkalt humanitär skyddsgrund for de som søker oppholdstillatelse. Det vil føre til at flere personer får bli i Sverige, rapporterer Sveriges Radio.

– Tidigare har vi ju haft «särskilt och synnerligen ömmande skäl» och «övrigt skyddsbehövande» i Sverige. I grunden handlar det om de allra mest utsatta. De som var och en, som ser det fallet, skulle säga att » det är klart att den här personen borde får stanna», att de personerna får en möjlighet att leva här i trygghet, säger Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson för Centerpartiet.

Hva skulle det kunne være? spør Sveriges Radios reporter Johanna Jönsson.

– Det skulle kunna vara att man flyr från en klimatkatastrof, vilket «övrigt skyddsbehövande» tidigare omfattade. Det kan också handla om personer som är svårt sjuka där man vet att personen kommer att dö, av kanske en hjärntumör, om några månader. Det kan vara en äldre person som inte har någon kontakt med någon över huvud taget i hemlandet och som också är väldigt sjuk. Det är den typen av fall som är särskilt ömmande.

Saken skal nå utredes. Til tross for at sossarna frem til nylig har villet skjerpe innvandringspolitikken, stiller man seg bak forslaget. Justis- og migrasjonsminister Morgan Johansson forklarer hvorfor:

– Vi har väl alla sett att det finns sådana väldigt ömmande fall som man idag, inom ramen för dagens lagstiftning inte kan ta hänsyn till och det här har vi då velat att man ska rätta till i förhållande till dagens lagstiftning.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂