Mannen som gikk inn i en avisredaksjon i Annapolis, Maryland, og skjøt ihjel fem mennesker, er identifisert som Jarrod Ramos. Han anla sak mot avisen Capital Gazette i 2012, men fikk ikke medhold av retten.

– Dette var et målrettet angrep mot Capital Gazette, sa politisjef William Krampf i Anne Arundel-fylket på en pressekonferanse torsdag kveld.

Han opplyser at avisen har mottatt trusler på sosiale medier, senest samme dag som angrepet fant sted, og at de nå undersøker om disse kom fra den mistenkte.

Capital Gazette er lokalavisen i Annapolis, delstatshovedstaden i Maryland, som ligger om lag 80 kilometer øst for Washington. Den eies av Baltimore Sun og har vært utgitt siden 1884. (…)

De fire journalistene som ble drept, er Gerald Fischman, Rob Hiaasen, John McNamara og Wendi Winters. I tillegg ble salgsmedarbeideren Rebecca Smith drept. Ytterligere to personer ble lettere skadd, trolig som følge av knust glass.

Det var torsdag ettermiddag at mannen stormet inn gjennom glassdørene til redaksjonslokalene mens glasset sprutet. Han kastet røykbomber og skjøt målrettet mot alle i rommet, som fortvilet kastet seg under pultene og forsøkte å gjemme seg,

– Ingenting er mer skrekkinngytende enn å høre mange mennesker bli skutt rundt deg mens du ligger under skrivebordet, og så høre at mannen tar nytt ladegrep, tvitret krimreporteren Phil Davis etter at røyken hadde lagt seg. (NTB)

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!