Foto: Facebook

Høyres justispolitiske talsmann, Peter Frølich, sier på ramme alvor til VG at politiet bør frata Young Bloods-medlemmer statussymboler som dyre klokker og solbriller.

– I realiteten har politiet mulighet til å ta fra disse folkene biler, klokker og gull-bling, dyre solbriller og hva det måtte være av statussymboler, mener Peter Frølich, justispolitisk talsperson i Høyre.

Man trenger ikke å være jurist for å forstå at politiet ikke har adgang til å frata folk slike verdigjenstander uten at de er dømt. Frølich hopper elegant over at mange av Young Bloods-medlemmene er tiltalt for titalls saker, men ikke dømt. Det er der problemet ligger.

At Høyres justispolitiske talsmann kan si noe så lettvint vitner om useriøsitet. Politiet ville nok vokte seg vel for å provosere gjengen. Dette er ikke hipstere, som slenger med leppa, slik Frölich gjør.

Det virker som det gjelder om å tøffe seg for Høyres talsmann. Da er det ikke så farlig med rettssikkerheten.

– Dere mener at politiet skulle ha tatt verdigjenstandene fra gjengen?

– Ja, enkelt og greit, sier Frølich.

– Dyre klokker og dyre biler er noe som gir status i disse miljøene. La oss ta dem fra dem og se hva de står igjen med, sier Høyre-representanten.

Rettssikkerheten gjelder også bandemedlemmer. Eller mener Frölich at det ikke er så farlig med gjengen på Holmlia?

Det politiet har adgang til å inndra i forebyggende øyemed er våpen, balltre, osv.

Hvis Frölich er så tøff burde han prøve å ta klokkene og solbrillene fra gjengen.

Høyre mener Oslo-politiet skulle tatt «bling» og klokker fra gjengene

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.