Jan Bøhler og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på Grorud flerbrukshus i Oslo den 1. oktober 2020. Foto: Berit Roald / NTB.

Sp foreslår å opprette en landsdekkende politienhet som fotfølger kriminelle gjenger. Forslaget støttes av Ap og FrP, men møter en kald skulder i Høyre.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum vil ha en kraftig nasjonal satsing for å stoppe gjengene og foreslår å opprette en egen enhet som skal følge dem 24 timer i døgnet året rundt og gjøre gjenglivet surt, forteller han til NRK.

– Vi kan ikke tillate at det blir gjengstrukturer som gjør utryggheten større og større for folk, sier Vedum, som vil sette av 100 millioner kroner årlig og vil at gjengpolitiet skal være en enhet under Kripos i Oslo.

Leder i justiskomiteen Lene Vågslid (Ap) er positiv og sier at Ap har tatt til orde for en dedikert spesialistenhet som jobber med gjengkriminalitet «i mange år».

Per-Willy Amundsen og FrP vil også ha gjengpoliti, men justispolitisk talsperson i Høyre, Peter Frølich, frykter mer byråkrati:

– Det viktigste er at vi klarer å bekjempe gjengene, og det tror jeg vi kan gjøre med dagens politistruktur, sier han.

(©NTB)
 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.