Høyres nestleder Tina Bru. Foto: Javad Parsa / NTB

Regjeringen foreslår skjerpede skatteregler for utflyttere. Høyre og Fremskrittspartiet ser mange problemer med forslaget.

Med en rødgrønn regjering følger også flere og høyere skatter.

Det finnes på stadig nye måte å beskatte befolkningen på, slik at mest mulig av folkets penger, skal disponeres av myndighetene.

Som et ledd i dette har nå regjeringen sendt ut et forslag om skjerpede skatteregler for utflyttere. Det vil si folk som har flyttet fra Norge.

Eksempelvis har mange rike nordmenn valgt å flytte fra landet, som en reaksjon på nettopp rødgrønn skattepolitikk.  Det er gjerne driftige gründere som flytter, og tar med seg sin erfaring, kompetanse og satsningsvilje til andre land.

Se også artikkel under.

Høyre og FrP reagerer på det nye, rødgrønne skatteforslaget, melder NTB.

– Dette forslaget er en direkte konsekvens av regjeringens skattepolitikk som gjør det mindre attraktivt å investere og spare penger i Norge, sier Høyre-nestleder Tina Bru.

Hun er enig i grunnprinsippet om at de som flytter ut av landet, må skatte av gevinster av verdier de har opparbeidet seg i Norge.

– Samtidig er det grunn til å se nærmere på om regjeringens forslag vil ha utilsiktede konsekvenser, sier hun.

Hun peker på at flere gründere kan flytte ut av landet, og at man risikerer dobbeltbeskatning.

Roy Steffensen (FrP) mener regjeringens politikk vil føre til at enda flere flytter ut, noe som neppe er gunstig for landet.

– Det Vedum nå gjør, vil bare føre til en permanent dårligere situasjon for norske bedriftseiere i forhold til utenlandske eiere, det vil samfunnet til slutt tape på.

Med støtte av de øvrige rødgrønne partier på Stortinget har vanligvis Ap/Sp-regjeringen få problemer med å få vedtatt det meste av forslag som innebærer at noen skal betale mer skatt.

Les også: 

Gir opp Norge: Nok en milliardær flytter til Sveits

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.