Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, sier til Dagens industi (Di) at han vil ha en ny avstemning om EU-medlemskapet i neste mandatperiode etter valget til høsten. Han sier at det ikke er noen som har kontroll på noe som helst i EU, at det er fullt av korrupsjon og at svenskene betaler utrolig mye penger for å få utrolig lite tilbake. Aller viktigst er sjølråderetten. Åkesson synes ikke Sverige skal være med i noen overstatlig union.

– EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting.

– Vi betalar ofantligt mycket pengar och får ofantligt lite tillbaka. Men det främsta skälet är ideologiskt: Vi ska inte vara med i en överstatlig union. Vi ska givetvis samarbeta med andra länder och ha handelsutbyte med länder i vårt närområde, men vi ser ingen poäng i att ingå i en politisk union så som EU har blivit, sier Åkesson.

Den svenske EU-avgiften er på 40 milliarder kroner. I fremtidige budsjetter skal dette økes med 15 milliarder per år har den svenske regjeringen regnet ut.

Den grunnleggende nasjonalismen er blitt oppgitt, sier Åkesson.

– Jag menar att nationalismen har varit en grundläggande del i hela det svenska samhällsbygget och folkhemsbygget, men någonstans för några decennier sedan så övergavs det. Välfärdspolitiken fokuserade bara på den sociala delen, men tappade hela kopplingen till nationen och nationell identitet.

Men vil svenskene gå for en Svexit?

Sydsvenskan   Expressen

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!