En mann i 30-årene er dømt til tre års fengsel for flere voldtektsforsøk i Levanger i fjor.

Mannen, som er av syrisk opprinnelse, skal ifølge politiet ha oppsøkt en rekke restauranter og antastet berusede kvinner på vei hjem fra byen i Levanger, melder Trønder-Avisa.

Han ble pågrepet natt til 3. desember i fjor etter at en kvinne varslet politiet. Mannen hadde tilbudt kvinnen skyss hjem, mens hun ventet på drosje. Hun takket ja, men ble raskt overfalt da hun satte seg i passasjersetet.

Gjerningsmannen skal ha tatt kvelertak på henne og forsøkt å utføre seksuelle handlinger, men kvinnen kom seg unna og varslet politiet.

I tillegg var også mannen tiltalt for et lignende tilfelle fra oktober. Der erkjente han straffskyld etter at han ble oppmerksom på at det hele var filmet av overvåkingskamera.

Mannen ble i tillegg frikjent for et annet voldtektstilfelle fra september. Den fornærmede kvinnen var usikker da hun skulle peke ut gjerningsmannen i en fotokonfrontasjon. Retten mente derfor at det forelå rimelig tvil om at det var tiltalte som var gjerningsmannen.

Retten har dømt den tiltalte mannen til tre års fengsel samt 60.000 kroner i oppreisning til kvinnen som ble utsatt for voldtektsforsøket.