Det er noen ting som er no-no på sosiale medier: Vitser om svarte som har med aper å gjøre. Hovedrolleinnhaveren i tv-serien Roseanne, Roseanne Barr, sa Obamas nærmeste, Valerie Jarrett, så ut som et produkt av Det muslimske brorskap og Planet of the Apes.

Det som er morsomt i et internt lag er det ikke når det kommer ut på nett. Særlig ikke når vitsen kommer fra høyre og er på venstresidens bekostning.

Det hjalp ikke at Barre beklaget og la seg flat. ABC Entertainment trakk hele serien, som har fått god mottakelse fordi den bryter med konvensjonelle oppfatninger er et pust av det konservative Amerika.

ABC’s beslutning skal ses i lyset af, at det genoplivede show var stærkt populært. Serien om en arbejderklasse-familie, der elsker Trump, har vist sig at være en opskrift på succes, og knap 20 millioner amerikanere tunede hver uge ind for at se det seneste afsnit. JP.dk

Bakgrunnen var opplysninger fra Julian Assange om at Obamas CIA også ha spionert på kandidater i det franske presidentvalget.

Det var her Roseanne Barr hev seg på.

 

Slik stemningen er i Amerika er dette over streken.

«Roseanne’s Twitter statement is abhorrent, repugnant and inconsistent with our values, and we have decided to cancel her show,» Channing Dungey, the president of ABC Entertainment, said in a statement Tuesday afternoon.

Det finnes ingen avregning den andre veien: Du blir ikke tilgitt fordi venstresiden har sagt enda drøyere ting. Det er ikke slik det fungerer.