Obama forsøkte å bagatellisere sin tilknytning til pastor Jeremiah A. Wright.

Economist and social commentator Thomas Sowell wrote that there was «no way that [Obama] didn’t know about Jeremiah Wright’s anti-American and racist diatribes from the pulpit.» He wrote that Obama was «no ordinary member» of the church, having once donated $20,000 to it, and that Obama’s speech was «like the Soviet show trials during their 1930s purges», intended only to convince supporters.[56]

For ikke lenge siden offentliggjorde State Department sin rapport om status for menneskerettighetene i verden. Den fikk måtelig oppmerksomhet. Rapporten var holdt i et bekymret tonefall: Demokratiene er på retur verden over. Ja, og det gjelder ikke minst USA selv.

Det som utspiller seg i USA er en selv-detronisering som savner sidestykke i verdenshistorien. Aldri har et land anklaget seg selv slik Demokratene, mediene, Big Tech og Corporate America gjør.

Tidligere har det vært en viss kontinuitet mellom administrasjonene. Det var mulig å la dem få plass innenfor samme system.

Men under Obama skjedde et brudd. Det kom frem at parets pastor i Chicago var en branntaler av en prest ved navn Jeremiah Wright. Han sto i tradisjonen til Nation of Islam: America be damned! Wright nedkalte Guds vrede over Amerika. USA hadde så mange synder på samvittigheten at det fortjente å gå under.

Tre dager etter 9/11 sa Wright at Americas «chickens comes home to roost», dvs de hadde nedkalt dette over deres hoder selv. 

Mediene og Obama fikk store problemer med å bortforklare at dette var mannen som hadde viet dem. Mediene klarte å beskytte Obama, men nyere begivenheter har reaktivert minnet om Wright. Vi forstår at det er hans ånd som er aktiv i BLM. Obama har vært bærer av den. Når hans nærmeste rådgiver Valerie Jarrett kritiserer politiet for å ha avverget en knivstikking ved å skyte, og mener jentene heller skulle fått stikke hverandre, går hun i virkeligheten inn for drap for den andre jenta hadde ikke kniv. Så dypt er hatet mot politifolk.

Obama er på samme sporet. I begravelsen til veteranen John Lewis hisset han opp folk med Jim Crow-talk. Jeremiah Wright er inspiratoren bak Obama og Kamala som på egen hånd ikke høres spesielt begavet ut. Men Obama vet hva han gjør. Han driver dog whistle politics. Han hisser opp mobben.

Verden har målløs sett på at mobben har fått gå løs på historiske monumenter, på selve kulturarven, fundamentet for USA. Der man brenner kultur, vil man også brenne mennesker. Likevel vil venstresiden i våre land ha det til at de kjemper for rettferdighet.

Obama var president i åtte år. Likevel har han stilt seg i spissen for et prosjekt som river ned alt USA har stått for.

Det er en forløper for hva som kommer til å skje i Vest-Europa, men Vest-Europa har ikke lenger noen tyngde, selv om det liker å tro det. Det er det bare USA som har hatt og tro det eller ei: Trump økte denne tyngden. Ingen turde tulle med USA på hans vakt.

Men nå gjør de det og det kommer vi til å få se mer av. Vi kommer til å få oppleve angrep som gjør USA maktesløs, politisk og militært. Biden har gitt fra seg sine viktigste våpen på forhånd: Opprettholdelsen av selvrespekten.

Biden skiter i eget reir. Han tror det er moralsk. Han viser bare at han er en opportunist som vil innkassere poeng. Han har ikke peiling på hva han har sluppet løs. Kamala viser seg som usympatisk og tafatt. Det er Obama og hans folk som gir ordre.

Et USA som står og rakker ned på seg selv på verdensscenen står for fall. Dette vil ha store konsekvenser. I bunnen på NATO ligger et moralsk mandat: Disse landene følger en høyere standard enn andre. Når de ikke lenger gjør det, hva er vitsen? Hvordan kan USA kritisere autoritære land når det selv beveger seg i autoritær retning?

Politifolk mister jobben fordi de anonymt har gitt 25 dollar til et forsvarsfond, mens Antifa-aktivister som er tatt for vold, slippes rett ut, med kausjon betalt for av Kamala Harris. Hetsen mot politiet vier et land som ikke vil forsvare lov og orden og som besatt av systemisk rasisme lar de svarte gå i hundene.

Samtidig blir ubevæpnede demonstranter som deltok i en fredelig demonstrasjon i Washington kastet i fengsel hvor de sitter i isolat 23 timer i døgnet og risikerer år bak murene. Det hisses opp en stemning mot «hvite nasjonalister» som i virkeligheten er Hvermansen, som ikke deler kystelitenes politiske syn. For det skal de straffes. Venstreradikale journalister og kommentatorer sier at man må bekjempe «hjemlige terrorister» med alle midler.

De mener sine egne borgere.

Samtidig strammes sensuren og det skal ikke mye til før et feil ord fører til tap av jobben.

Demokratene var ikke fornøyd med å vinne 3. november. De er hevngjerrige og vil ha all makt.

Et slikt land er ikke lenger USA og hvis Vest-Europa ikke vil innse det fordi de selv er på samme galeien, vil resten av verden registrere det, enten det er venner eller fiender.

Verden kommer til å bli helt annerledes.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.