Joakim Lamotte har vært i Lysekil og snakket med pensjonister som har kommet i klammeri med en gjeng innvandrere. Det har tydeligvis vært flere episoder. Denne gangen begynte det med at de sparket inn i ruta på cafeen hvor pensjonistene satt. En av dem gikk ut og sa «så här gör vi inte i Sverige». Politiet kom og ba pensjonisten sette seg inn i bilen. De fortalte mannen at de ikke kunne gjøre noe. De fikk ikke lov å gripe inn, for ungdommene er under kriminell lavalder. Politiet kjørte sin vei. Snart var det eldre gjengmedlemmer på plass og noen skal ha sett kniver. Lokalavisen skrev at det var penjonistene «som begynte». De sa ungdommene bare «knackat» på ruten. Pensjonisten gikk ned til dem og sa de «snedvrider» saken. Da Lamotte vender seg mot pensjonistene i bakgrunnen og spør: Er det noen som vil si noe? Kommer det fra en mann på benken: -Dom klev inte ens ur bilen. Hvem? spør Lamotte. -Poliserna, svarer mannen.

takk til lesertips om denne videoen