Loony left er et begrep, men det spørs om det ikke er på høy tid å innføre loony right. Kari Angelique Jaquesson er spisskandidat.

Hun er svoren tilhenger av Bashar al-Assad, Iran og Putin, sammen med Pål Steigan og Hanne Nabintu Herland.

Jaquesson har akkurat vært i Syria. Den 1. mai hissset hun seg opp over at Anders Magnus siterte Benjamin Netanyahu:

Vi kjenner anti-sionsimen fra NRK, der det ofte er vanskelig å se noen grense mot antisemittisme. Men på ytre høyre er det fri bane, for ikke å si fri gass. Det må det nødvendigvis bli når identifikasjonen med Assad og Iran er tilnærmet 100 %.

En av dem som hiver seg på og synes begrepet verdenssionisme er fornuftig er Hans Jørgen Lysglim. Han klaget tidligere på DN for at de trykket poster på en falsk twitterkonto. Men det virker som om innlegget på Jaquessons side er ekte var:

 

Vi har det siste året sett en oppblomstring av høyreradikal retorikk. Den er preget av en ekstrem antivestlig retorikk, hvor de mest fantastiske påstander serveres uten å blunke. Jaquesson tror blindt på hva utenriksminister Sergej Lavrov sier om gassangrepet i Douma. Det samme gjør Pål Steigan.

Dette er 60-årenes mistro og mistenkeliggjøring av vestlige myndigheter, bare på et mer demonisk nivå.

Hva betyr loony right? Det er et dårlig tegn.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.