Partileder Bjørnar Moxnes (Rødt). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Partiet Rødt gjør det klart at de ikke vil identifiseres med nettstedet til Pål Steigan, steigan.no. Det er landsstyret i partiet som nå offisielt tar avstand fra nettstedet.

NTB forteller om Rødts grenseoppgang mot nettstedet steigan.no. Nettstedet drives av tidligere AKP (ml)-leder Pål Steigan. AKP (ml) var en forløper til det som i dag er Rødt, og mange i den noe eldre garde i Rødt, har vært med siden AKP-tiden.

– Steigan.no sitt politiske prosjekt er i motstrid til Rødts vedtatte politikk, heter det en uttalelse fra Rødts landsstyre fredag.

Det har lenge vært ytret misnøye mot steigan.no innad i Rødt, flere i partiets ledelse har uttalt seg kritisk. Ikke minst har det vært et tema at en del sentrale Rødt-folk er inne på eiersiden i steigan.no.

Men nå fatter altså landsstyret et vedtak der man offisielt stiller seg bak partiledelsens kritikk mot steigan.no,  og oppfordrer tillitsvalgte i Rødt til å ta initiativ til å kvitte seg med aksjer.

I en pressemelding skriver partiet at uttalelsen tar til seg de innspillene som har kommet fra partiet, og landsstyret stiller seg bak partiets tydelige kritikk av nettstedet.

– Landsstyret i Rødt understreker at steigan.no sitt politiske prosjekt er i motstrid til Rødts vedtatte politikk, sier partileder Bjørnar Moxnes i pressemeldingen.

Hele saken har sitt utgangspunkt i det mange oppfatter som en stadig mer ytterliggående tendens i nettstedets politiske retorikk. Eksempelvis har vaksineproblematikken og nå senest Ukraina-krigen vært områder der mange Rødt-medlemmer har reagert på nettstedets argumentasjon.

Nettstedet steigan.no har blitt beskyldt for å spre russisk propaganda, konspirasjonsteorier og rasisme.

Steigan har selv avvist disse påstandene.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.