Rødt sentralt har tidligere markert misnøye med Per-Gunnar Skotåm pga hans tilknytning til steigan.no. Likevel satt Rødt Nordland ham øverst på nominasjonsliste till fylkestingsvalget neste år. Da grep Bjørnar Meoxnes inn.

Det var etter at Rød Ungdom hadde truet med å boikotte valgkampen hvis Skotåm ble valgt.

Dermed er styrelederen i selskapet bak Steigan.no ute av kampen om førsteplassen på lista på Rødt Nordlands nominasjonsmøte neste helg, skriver Klassekampen.

I forrige uke ble det kjent at nominasjonskomiteen i Rødt Nordland lå an til å sette Per-Gunnar Skotåm øverst på lista til fylkestingsvalget, noe som skapte sterke reaksjoner i både Rødt og Rød ungdom. Rød Ungdom i Nordland truet med å trekke seg fra valgkampen om Skotåm ble førstekandidat.

Lørdag gikk partileder Bjørnar Moxnes til det uvanlige skritt å be Rødt Nordland tenke seg grundig om før de velger Skotåm som førstekandidat, grunnet Skotåms tilknytning til Steigan.no.

Skotåm er deleier og styreleder i selskapet Mot Dag AS, som eier nettstedet Steigan.no. Nettstedet har den siste tiden vært kritisert for gjengivelse av russisk krigspropaganda og konspirasjonsteorier. Skotåm trakk seg i vår fra landsstyret i Rødt etter kritikk for sin rolle i selskapet.

Rødt har et landsstyrevedtak fra mars på at Steigan.no sprer konspirasjonsteorier og at nettstedets holdninger står i motstrid til Rødts politikk.

Skotåm selv ønsker ikke å kommentere nominasjonsprosessen før nominasjonskomiteen i Nordland har offentliggjort sitt endelige listeforslag. (NTB)

Det er ironisk at Rødt kaster ut en av sine representanter som er tilknyttet den gamle partiformannen i AKP (m-l). Rødt klarer ikke løse motsetninger og uenigheter politisk, men tyr til stempling. Bruken av ordet «konspirasjonsteorier» er hva man i gamle dager ville kalt hersketeknikk.

 

 
 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.