Rødt-politiker har vært under kritikk for sin rolle som styreleder i selskapet bak Steigan.no. Nå trekker han seg fra landsstyret i partiet.

– Det har vært en kampanje mot Steigan.no og mot meg de siste ukene, som har begynt å skade partiet, sier Per-Gunnar Skotåm til Klassekampen.

Skotåm er deleier og styreleder i selskapet Mot Dag AS, som eier nettstedet Steigan.no. Nettstedet har den siste tiden vært kritisert for gjengivelse av russisk krigspropaganda, og det har blitt rettet søkelys mot koblinger mellom nettstedet og flere medlemmer av partiet Rødt.

Skotåm er uenig i at nettstedet formidler russisk propaganda, men sier at han trekker seg fra sentrale verv for å verne partiet.

Dermed vil han ikke lenger være medlem av landsstyret eller internasjonalt utvalg i partiet, men han fortsetter som folkevalgt. Han er ennå gruppeleder for Rødt i Nordland fylkesting og sitter i formannskapet i Fauske kommune.

Partisekretær Benedikte Prynseid Hansen i Rødt sier at partiet har iverksatt en prosess hvor de tar imot innspill fra organisasjonen om hvordan det skal håndtere koblingene med Steigan.no

Rødts lokallag i Trondheim sentrum er blant lagene som har bedt om at alle bånd mellom Rødt-politikere og nettstedet brytes.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.