Owe Ingemann Waltherzøe, leder i Industri- og næringspartiet (INP). Foto: Javad Parsa / NTB

Owe Ingemann Waltherzøe valgte å forlate det ekstraordinære landsstyremøtet fredag kveld som munnet ut i sterk kritikk av ham og hans lederstil. Waltherzøe svarer i Politisk kvarter med at landsstyret ikke er gyldig og at uttalelsen ikke er dekkende for et møte han selv forlot.

Det var mange selvmotsigelser i Waltherzøes uttalelser til NRK: På den ene siden bagatelliserte han uroen med at partiet består av arbeidsfolk, og da kan det gå «en kule varmt», på den annen side at pressemeldingen ble skrevet kl. 01.30 på natten, og ifølge flere telefoner han har fått, var den ikke dekkende for hva man kom frem til.

Partilederen forlot selv landsstyremøtet fredag kveld, før det ble vedtatt en kritisk uttalelse mot ham.

I uttalelsen står det blant annet at landsstyret ikke kan «akseptere at partileders negative atferd får fortsette uten konsekvenser».

Waltherzøe sier at han ikke anerkjenner landsstyret, noe han også skal ha gitt uttrykk for i møtet.

– Jeg påpekte at våre vedtekter tilsier at vi ikke har noe landsstyre. Vi må følge demokratiske prosesser i dette partiet. Dette får vi ta en liten oppvask på, sier han. (NTB)

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.