Owe Ingemann Waltherzøe, som er partileder for Industri- og næringspartiet (INP), får kraftig kritikk for å ha en diktatorisk lederstil.

Partilederen skal ha drevet med omfattende utskjellinger, advarsler, svartelisting og utestengelser, ifølge Dagbladet.

Avisen hevder at flere topper i partiet er svært kritiske til Waltherzøes lederstil og vil ha ham fjernet fra posisjonen.

Det er kalt inn til ekstraordinært landsstyremøte 19. januar der partilederens tillit skal diskuteres, ifølge generalsekretæren i partiet.

«INPs største utfordring er utøvelse av en lederstil som «enevelde» av partileder», skriver generalsekretær Ole Martin Martinsen i en e-post til Dagbladet.

Det foregår nå prosesser i partiet for å få ham ut av lederstolen for godt. Dette skjer på tvers av fylker, får Dagbladet opplyst av andre kilder i partiet.

Også på Facebook og Messenger har Waltherzøe drevet med utestengelser.

De andre partitoppene er nylig fjernet som administratorer for partiets Facebook-gruppe, som har 50.000 medlemmer. Dette har vakt interne protester, også ifølge Dagbladet.

Industri- og næringspartiet får over 6 prosent på måling

Owe Ingemann Waltherzøe selv mener dette kun er typisk søppeljournalistikk fra Dagbladet.

«Vi har en internt pågående prosess for å rydde opp i noen misforståelser der Dagbladet har vært involvert i å desinformere. At det går ei kule varmt innimellom, er nok ikke noe dere i den forfinede hovedstadspressen innenfor ring 1 er vant til, men i INP er det vanlige arbeidsfolk, og vi sier ofte det vi har på hjertet. Her koker dere i Dagbladet suppe på en rusten spiker, som vanlig», skriver Waltherzøe i en e-post til avisen.

Han beskriver påstandene i denne saken som en drittpakke og møkkaspredning.

«Jeg er kjent med at dere har sendt e-poster bredt ut i INP-organisasjonen til mange tillitsvalgte og til samtlige fylkesledere og etterspør «drittpakker» i form av sitater, skriftlige bevis på at jeg har gitt noen kjeft, sagt noe eller på annen måte tråkket over en linje. Til gjengjeld lover deres redaksjon anonymitet og diskresjon dersom de kan grave fram noe, nytt eller gammelt, det betyr ikke noe.»

Han legger til:

«Denne typen journalistikk har jeg liten sans for, og jeg oppfordrer dere i Dagbladet til å finne noe å faktisk skrive om, ikke finne på drittpakker i et lite parti der vi gjør så godt vi kan», avslutter Waltherzøe.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.