Det er kommet et tosifret antall varslingsaker mot partileder Owe Ingemann Waltherzøes oppførsel, opplyser generalsekretær Ole Martin Martinsen. Anklagene går ut på sjikane og usanne påstander om andre partimedlemmer.

Waltherzøe har ikke godkjent kontrollkomiteen som ble valgt på landsmøtet i fjor. I stedet har han opprettet sitt eget etikkutvalg.

Ifølge generalsekretæren er det sendt et tosifret antall varslingssaker til partiets kontrollkomité, skriver Dagbladet.

Martinsen skriver i en pressemelding at ettersom han har blitt karakterisert av partileder som representant for «kuppmakere» og «mørke krefter, velger han å stå fram å kommentere Waltherzøes atferd og manglende respekt for vedtekter og regler, samt mangel på vanlig folkeskikk og dannelse.

INP-lederen anklages blant annet for sjikane og usanne beskyldninger mot tillitsvalgte, medlemmer og ansatte. Martinsen hevder også at Waltherzøe etablerte et eget etikkutvalg uten forankring i landsmøte og vedtekter, og at han ikke godkjente kontrollkomiteen valgt på landsmøtet i fjor.

Dagbladet har vært i kontakt med Waltherzøe, som ikke ønsker å kommentere pressemeldingen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.