Owe Ingemann Waltherzøe, leder i nystiftede Det norske industriparti (DNI). Foto: Javad Parsa / NTB

Alle unntatt én i styret i Drammen Industri- og næringsparti (INP) har besluttet å melde seg ut av partiet, og melde seg inn i utbryterpartiet DNI.

Splittelsen og bråket omkring «nykommerpartiet» INP fortsetter. Etter flere turbulente måneder, der blant annet partileder Ove Ingemann Waltherzøe ble kastet ut av partiet, rammes INP av stadig nye slag.

Den tidligere partileder Waltherzøe stiftet raskt sitt eget parti, Det norske industriparti (DNI).

Det legger seg både i navn og innhold nokså tett opptil «det originale » INP, og for en del tillitsvalgte i INP står valget mellom det som fremstår som den ene eler den andre utgaven av partiet.

I Drammens-avdelingen av INP har nå flertallet i styret valgt å melde overgang til Waltherzøe og Det norske industriparti (DNI).

I alt er det sju styremedlemmer som melder seg ut, opplyser kommunestyrerepresentant Lars Krogsund fra INP i Drammen i en pressemelding til NTB. Bare en person blir igjen.

NTB melder om saken.

– De som melder seg ut av INP vil stille som uavhengige representanter i kommunestyret. Vi lover at vi fortsatt kommer til å fremme god politikk basert på partiprogrammet vi gitt til valg på, skriver Krogsund i pressemeldingen.

Blant de som melder seg ut som har politiske verv i Drammen kommune er Krogsund selv, samt en vararepresentant til kommunestyret.

Det vil si at Det norske industriparti (DNI) fra nå er representert i Drammen kommunestyre.

Partiets øvrige kommunestyrerepresentant, Lars Stenberg, blir på sin side værende i INP. Det betyr at INPs gruppe i kommunestyret er splittet.

I pressemeldingen viser styremedlemmene som forlater INP til at «hendelser de siste ukene har medført stor misnøye».

De mener samtidig at Ove Ingemann Waltherzøes utbryterparti Det norske industriparti (DNI) har verdier som minner mer om INPs opprinnelige verdier.

– DNI er mer likt med det opprinnelige INP, både med hensyn til partidynamikk og opprinnelig tenkemåte, heter det.

INP har tidligere varslet at de ville klage på DNI-navnet, som de mener er for likt deres eget.

Det skal blant annet ha vært betydelige personkonflikter og uro omkring partileder Ove Ingemann Waltherzøe som førte til at partiet ble splittet, og det nye utbryterpartiet deretter ble stiftet.

INP hadde i høst en del gode resultater i meningsmålinger, og lå da an til stortingsplass ved kommende valg.

I de senere målinger har imidlertid oppslutningen falt markant i de fleste målinger, uten at dette samtidig har ført til synlig vekst for Ove Ingemann Waltherzøes nye parti DNI.

En slik splittelse kan lett føre til at begge de to aktørene blir mer eller mindre borte fra kartet. Den opprinnelige (INP) vil stå nokså ribbet tilbake, mens den nye (DNI) aldri helt klarer å vokse og etablere seg som et parti av noen størrelse.

Les også:     

Kraftig fall for INP på ny måling

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.