Owe Ingemann Waltherzøe, tidligere eder i Industri- og næringspartiet (INP). Foto: Javad Parsa / NTB

Industri- og Næringspartiet (INP) mener Det norske industriparti (DNI) er for likt deres eget navn og vil sende inn klage.

Uroen internt i Industri- og Næringspartiet (INP) når stadig nye høyder, etter at partileder Owe Ingemann Waltherzøe nylig gikk av. Han skal nå danne et nytt parti, under navnet Det norske industriparti.

Dette siste blir det bråk av.

– Vi kommer til å klage inn navnet. Det er altfor nærliggende vårt navn. Vi heter Industri- og Næringspartiet, de kaller seg for Industripartiet. DNI er jo også samme forkortelse som for Den norske israelmisjon, sier INP-leder Joar Nesse til Alltinget.

NTB melder om saken.

Det er fortsatt en lang vei før det nye partiet er offisielt registret, men om de blir det, vil INP klage inn partinavnet til partiregisteret.

partiloven heter det at for at et parti skal kunne registreres i partiregisteret kan ikke navnet kunne forveksles med et annet parti registrert i registeret

Blant velgerne skaper en slik utvikling forvirring, og det er tvilsomt om noen av disse to partiene med det første vil være i nærheten av den nokså høye oppslutning det opprinnelige INP tidvis var oppe i.

Les også: 

Waltherzøe trekker seg

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.