Advokat John Christian Elden. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Advokat John Christian Elden er hyret av Industri- og næringspartiet for å få omgjort Partilovnemndas vedtak om halvering av partistøtten.

Vedtaket er fattet fordi partiet ikke har fått 2021-regnskapet revidert av statsautorisert revisor, skriver Stavanger Aftenblad.

For partiet betyr det en halvering av støtten, i form av et kutt på nesten 500.000 kroner.

– Dersom vedtaket blir stående, må vi drive på en helt annen måte. Alle våre planer settes nå på vent, sier partileder Owe Ingemann Waltherzøe til avisen. Han mener reaksjonen til nemnda er fullstendig overdrevet.

Advokat John Christian Elden bistår nå partiet med å forberede en omgjøringsbegjæring før Partilovnemnda møtes 15. desember. Hvis nemnda ikke omgjør vedtaket utelukker ikke Waltherzøe et søksmål.

Industri- og næringspartiet (INP) har lenge vært et av flere, små partier som har dannet kategorien Andre i meningsmålingene, og oppslutningen har ligget og variert omkring en prosent. Inntil nylig var Demokratene det største partiet i denne kategorien.

Men i senere tid har oppslutningen om INP vokst, og partiet ble registrert med egen angivelse, utenom Andre-kategorien, i Vårt Lands siste meningsmåling som ble offentliggjort i dag.

I denne meningsmåling er partiet, som ble stiftet så sent som i 2020, inne på Stortinget med et distriktsmandat fra Rogaland, basert på en oppslutning på 2,4 prosent.

Les også: 

Ny bunnmåling for Ap: 15,4 % på siste måling

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.