Owe Ingemann Waltherzøe fra Industri- og Næringspartiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Det ble ampert på landsstyremøtet til Industri- og Næringspartiet (INP) fredag kveld. Møtet endte med at landsstyret tar avstand fra egen leder.

Etter å ha hatt en lovende start, har det i senere tid gått en del tyngre for det relativt nye partiet INP, Industri- og Næringspartiet.

Medieoppslag om gode målinger ble avløst av oppslag om bråk innad i organisasjonen. Interne stridigheter har preget partiet som gjorde et godt kommune- og fylkestingsvalg

Nå kommer det enda mer trøbbel. Konfliktene ser ut til å ha nådd et nytt nivå.

Det er i hovedsak pengestrid og lederstil som har skapt splittelse i partiet, skriver NRK.

Fredagens landsstyremøte ble ingen forsonende seanse, da partileder Owe Waltherzøe sammen med to sentralstyremedlemmer og fire landsstyredelegater valgte å forlate møtet.

Det er en nokså dramatisk utvikling, og partiet later til å være i kaos.

NTB melder om saken.

Deres begrunnelse for å gå, var ifølge en pressemelding fra INP at de ikke anerkjente landsstyremøtets legitimitet. Det bekrefter partilederen selv.

– Ja, jeg forlot Teams-møtet etter å ha gjort forsamlingen oppmerksom på at møtet er feil innkalt etter gjeldende vedtekter. Jeg forlot for å ikke gi møtet legitimitet, skriver partileder Waltherzøe i en tekstmelding til Dagbladet.

Møtet fortsatte og de resterende deltakerne rettet sterk kritikk mot partilederen i en uttalelse etter møtet.

– Det er uforenelig med partiets verdigrunnlag å opprettholde tillit til personer med verv i styrende organer, dersom disse ikke anerkjenner partiets definerte og konstituerte organer.

Videre skriver de i uttalelsen at landsstyret ikke kan akseptere at partileders negative atferd får fortsette uten konsekvenser.

Veien videre for dette partiet fremstår nå som temmelig kronglete, noe mange velgere vil beklage sterkt.

Les også: 

INP-lederen får kritikk for lederstil: – Drittpakke fra Dagbladet

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Amérys bok her

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.