Nytt

En omfattende politiaksjon pågår i Värnamo i Småland. Flere skal være såret i det som beskrives som en skyte- og knivepisode i den svenske byen.

Ifølge Aftonbladet skal flere personer ha blitt påkjørt av et kjøretøy, men dette er så langt ikke bekreftet av politiet. Avisen skriver også at hendelsen skal henge sammen med en konflikt mellom to familier.

– På platsen såg jag sen en större grupp människor och det var bråk, de sparkade på någon och det såg väldigt obehagligt ut, sier et vitne til Aftonbladet.

Politiet skriver på sin nettside:

«Polisen larmades om ett grovt våldsbrott i Värnamo där ett antal personer uppges ha skadats allvarligt. Övriga uppgifter om skadeläge hos de inblandade finns inte i nuläget.»

Politiet, som væpnet seg med automatvåpen, ble varslet like etter klokken 17.

Politiet har utlyst «särskild händelse», som betyr at politiet kan sette inn ekstra store ressurser, samt at aksjonen ledes av en egen politistab.

– Vi har fått melding om et tilfelle av grov vold, og vi har flere skadde personer. Hvor mange det er snakk om er uklart og vi vet ikke hvordan personene har blitt skadet ennå, sier Monica Bergström, pressetalskvinne for politiet i Region Öst til Aftonbladet.

Ifølge politiet skal skadene være alvorlige.

Avisen melder at minst fire personer skal være skadet. Én person skal ha skuddskader, mens tre skal ha skader etter å ha blitt angrepet med kniv og påkjørt.

Lokalavisen värnamo.nu skriver at bevæpnet politi holder vakt på utsiden av sykehuset hvor de skadde har blitt fraktet.

Flere personer skal ha forsvunnet fra åstedet i biler kort tid etter hendelsen, skriver Aftonbladet.