Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Fascinasjonen for is avtar aldri. For det første det fysiske fenomenet – at vann går over i fast form ved en gitt temperatur. Og så, de visuelle formene, som er tall-løse i sine variasjoner. De trigger fantasien. Man kan gå inn i kosmos, følge galakser, reise tilbake til jorden og se tusser og troll og rare dyr i det samme mønsteret. Men hvorfor har denne vesle isformasjonen fått akkurat denne formen? Kanskje kan den rette vitenskapsmannen (eller kvinnen) gi en forklaring. Det spiller i så fall liten rolle for en fotograf som er ute etter estetikken eller en fortelling.

Isen kan aldri gjenta seg selv. Når den tiner vil de delikate linjene være borte eller oppstå i nye former. Så gled deg så lenge det varer. Gi deg tid til å forundres, til å gjøre dette vesle stykke kjølighet til et lite refugium før du innhentes av den travle hverdagen igjen.

Les også

Les også