Video 1

Denne videoen fra 24 oktober 1999 er interessant av flere grunner. Bakgrunnen er at Trump vurderer å slutte seg til The Reform party, et tredje alternativ. Han er allerede den gang aktuell som presidentkandidat, seriøs nok til å bli intervjuet på Meet the Press, for å bli utspurt om hva han står for. Hva er Trump mest opptatt av, hva mener han er den viktigste saken for USA og verden? Nuclear profileration, kjernefysisk spredning, eksemplifisert med hva? Nord-Korea. Dette intervjuet slår hull på flere myter som mediene systematisk har spredt: At Trump kom out of the blue og at han ikke har peiling på politikk. Han fremstilles enten som en eiendomsutvikler eller en reality-show-stjerne. Begge deler er misvisende, grovt misvisende. Siden informasjonen om det motsatte er lett tilgjengelig må man konstatere: Dette er oppfatninger som mediene bevisst sprer. Derfor blir de tatt på sengen, igjen og igjen. Men i stedet for å gå i seg selv og revurdere Trump, fortsetter de krigen. Dette intervjuet er sett bare vel 100.000 ganger. Det burde nådd millioner, og ville gjort det hvis pressen hadde vært ærlige. Legg også merke til at Trump roser Clinton for to utnevnelser, Rubin og Greenspan. Han fulgte med og han vurderte folk. Igjen en myteknuser: At Trump er håpløs og ikke forstår noen ting. På en måte gir dette Trump en fordel. Han kan stadig overraske. På den annen side er det ikke bra for USA og den frie verden at mediene systematisk fremstiller ham negativt.