Stillbilde: SVT

 

Familien i Staffanstorp utenfor Malmö som sist natt ble utsatt for et bombeattentat i sitt eget hjem, til alt hell uten at noen ble skadet, har tidligere vitnet i en rettssak mot en gjengkriminell 27-åring fra samme sted, skriver Sydsvenskan.

Samtliga tre boende i villan vittnade våren 2017 i en rättegång mot en 27-årig Staffanstorpsbo med ett långt kriminellt förflutet. Enligt egna uppgifter under rättegången är 27-åringen medlem i gänget La Familia.

Saken endte med at 27-åringen fikk ett års fengsel for en rekke lovbrudd, som

olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen – samt försök till utpressning.

Før straffesaken hadde tiltalte forsøkt å presse familiens sønn for penger, men det er uvisst om denne episoden ligger til grunn for rettergangen.

Vid ett par tillfällen 2016 och 2017 hotades sonen med repressalier, om inte skulden betalades. Den 28 april i fjol dök gängmannen, som är dömd för ett flertal narkotikabrott och våldsbrott, upp utanför bostaden med sin gängväst i handen.

Bilen til brannmannen som bor i det angrepne huset, ble sprengt på nyttårsaften.

Politiet vil imidlertid ikke bekrefte at det finnes noe trusselbilde mot familien, ei heller om attentatet har med vitneførselen å gjøre. «Det känns ju som att de grejerna har ett samband», sier spaningsleder Stefan Svensson til TT.

Den følelsen setter seg nok også hos publikum. Spørsmålet, som aldri burde stilles i en rettsstat, melder seg ubønnhørlig: Har det noen hensikt å bidra til å få kriminelle dømt til korte straffer, så lenge man risikerer livet?

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!