Det ble nok et stort fall på Wall Street torsdag. Det forplantet seg til Asia i løpet av natten. Samtidig ble det ikke vedtatt noe nytt budsjett i USA og offentlige myndigheter står foran en ny shutdown. Usikkerhetene vokser.

Teknisk har Wall Street nå falt over 10 % fra det høyeste nivå og det betegner en korreksjon. Korreksjoner oppstår. De underliggende faktorer peker oppover sies det. Men ting kan skje.

Den største usikkerheten er Kina. Kina sitter på enorme gjeldsbomber. Hvis det utløses en kjedereaksjon som detonerer kinesisk gjeld er «all bets off» som det sies. Da kan alt skje. Myndighetene vil ikke la det skje. De har tidligere stivet opp børsene med store kjøp, men gjelden i Kina er astronomisk.

Senator Rand Paul kastet en skiftnøkkel inn i statsmaskineriet torsdag da han nektet å stemme for enigheten om et nytt budsjett. Vi kan ikke bare fortsette å øke gjelden, sa Paul. Den skal betales en dag. Paul har sine prinsipper og meningers mot. Han har fått rett tidligere, som med FISA-loven, retten til å overvåke amerikanere, som han har vært imot.