Spørsmålet om Huawei-toppsjef Meng Wangzhou skulle utleveres fra Canada til USA har hengt som et Damoklessverd over Huawei i lang tid. Meng er datter til grunnleggeren.

Nå ryktes det at Meng skal få reise hjem. Hun har sagt seg skyldig i noen mindre forseelser, men de mer alvorlige er frafalt. Dette er Bidens ettergivende linje overfor Kina i praksis. Når det kommer til stykket feiger Biden ut.

Kina har tatt to canadiere som gisler. En er dømt til døden og en annen til elleve års fengsel.

Som et minimum burde disse frigis. Hvis ikke er det kapitulasjon for et terrorregime.

Trudeau har ikke vært happy med konfrontasjonen med Kina. Nå slipper han unna.

Det var andre toner da Mike Pompeo var utenriksminister.

Meng, som er datteren til den kinesiske telekom-gigantens grunnlegger Ren Zhengfei, skal ha inngått en avtale som innebærer at hun får forlate Canada. Det opplyser kilder med kjennskap til saken til avisen Wall Street Journal.

Meng har sittet i varetekt i Canada siden 2018 på grunn av en utleveringsbegjæring fra USA. Hun anklages av amerikanske myndigheter for bedrageri og brudd på amerikanske sanksjoner mot Iran.

Opplysningene om en mulig løslatelse er ikke offisielt bekreftet. Men USAs justisdepartement kunngjorde fredag at de vil presentere en løsning på saken.

Ifølge Wall Street Journal skal Meng fredag delta via videolink i et rettsmøte i en føderal domstol i New York. Der vil hun erklære seg skyldig i mindre forseelser. Samtidig vil den mest alvorlige anklagen om bedrageri bli droppet.

Dette igjen vil føre til at hun kan få reise hjem til Kina uten å risikere å bli utlevert til USA. Avtalen skal ifølge avisen kun gjelde Meng. Anklagene mot selskapet Huawei opprettholdes. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.