Illustrasjonsfoto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 3.0 (via Wikimedia Commons, utsnitt).

 

Et svensk sikkerhetselskap har kunngjort at det skal levere skuddsikkert glass til en verdi av seks millioner kroner til en privatskole i Stockholm.

Kontrakten omfatter også montering, og det hele skal være unnagjort i første kvartal, skriver VA Finans, som er et nettsted for finansnyheter tilhørende det svenske økonomitidsskriftet Veckans Affärer.

I en pressemelding sier selskapets direktør Michael Pettersson:

Sensec Holding har genom förvärvet av Milsec Sverige AB under 2017 fortsatt etableringen mot nya affärsområden inom säkerhet i känsliga miljöer samtidigt som avtalet med skolan uppfyller bolagets nya strategi för fortsatt lönsam tillväxt. Det är ännu ett prestigeuppdrag och vi ser en kraftig ökning inom detta segment. Tyvärr är det en konsekvens och en naturlig utveckling i dagens samhälle men det är mycket glädjande att de väljer våra produkter och tjänster.

Skyting mot skoler er altså en risiko som er kraftig økende, så det er en «naturlig utvikling» at man beskytter seg. En privatskole går foran. Det er jo et ekstra konkurransefortrinn at barna er beskyttet mot kuleregn i klasserommet.

Forretningsmulighetene på dette området er nesten grenseløse. Skuddsikre glass i biler er en annen mulighet. Det er kanskje noe man en gang i tiden assosierte med steder som Vestbredden.

Siden er Vestbredden kommet hjem, her kalt «känsliga miljöer». De som vokser opp i den nye virkeligheten, lar seg kanskje ikke affisere all verden så lenge de selv ikke rammes. Men for den som husker det trygge Skandinavia, er det vel med et visst vemod man observerer denne «naturlige» utviklingen. Om fremtidens generasjoner skal få et innblikk i tilværelsen i andre halvdel av det 20. århundre, må de i fravær av tidsvitner kanskje lese romaner fra den perioden. Med mindre disse vil bli funnet krenkende og fjernet fra hyllene, da.

 
 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂