Den 1. januar trådte den nye loven om Twitter og Facebook som truer selskapene med bøter på 50 millioner euro hvis de sprer hatefull tale. Ikke før var midnatt slagen før nestleder for Alternativ für Deutschlands parlamentariske gruppe, Beatrix von Storch, ble anmeldt – av politiet! – for en twittermelding – om politiet.

Beatrix von Storch ble provosert av at politiet i Køln ønsket godt nyttår på arabisk.

«Hva i helvete foregår i dette landet? Hvorfor tvitrer en offisiell politiside på arabisk? Er det meningen å blidgjøre de barbariske, muslimske mannshordene som driver med gjengvoldtekter», skrev den 46 år gamle politikeren, ifølgeWelt.

Meldingen som Storch refererer til ble først publisert på tysk, deretter på engelsk, fransk og arabisk.(NTB)

Som kjent ble flere hundre kvinner antastet på nyttårsaften i Køln i 2015. Av menn fra Midtøsten og Nord-Afrika.

Storchs Twitter-konto ble blokkert i tolv timer etter at hun la ut meldingen, hvorpå den ble fjernet. Hun publiserte samme melding på Facebook, der den ble slettet av Facebook med begrunnelse i at tysk lov forbyr ytringer som hisser til hat. (NTB)

Dette er den nye virkeligheten i Tyskland. At du er en fremtredende politiker betyr ingenting, ikke når du er fra feil parti.