Nytt

Muslimer lager sin egen variant av norsk julefeiring. Salget av halal-pinnekjøtt øker for hvert år, sier distributøren Pak Mat. Daglig leder Mir Alem Khan ved Internasjonalt Matsenter i Sandnes selger halal-pinnekjøtt til muslimske familier som vil markere en slags alternativ jul.

– Vi selger en del av det til muslimske familier. Barna ønsker seg gjerne juletre og julemat. For at de ikke skal føle seg utenfor i det norske samfunnet, markerer familiene en slags alternativ jul, sier han.

Lederen for Muslimsk fellesråd i Rogaland, Ahmad Abu Nima, synes alternativ julefeiring er greit, men det går en grense:

– Så lenge man ikke feirer julen som en religiøs høytid, er dette uproblematisk: Grensen går ved å gå på julegudstjeneste i kirken, mener han.

Mange nordmenn vil si at disse muslimene nå feirer jul som dem, for det er også mange nordmenn som ikke går i kirken i julen. Men enkelt er det ikke, for muslimenes «alternative» jul vil aldri ta steget over i en norsk. Dét sørger islam for.

Rogalands avis

Kjøp Kent Andersens bok her!