Nytt

89 mennesker ble myrdet av jihadister inne i konsertsalen Bataclan fredag 13. november 2015. Guillaume Valette var 29 år og tilstede på konserten med Eagles of death metal da det blodige infernoet ble startet av islamister som skjøt mot publikum. To av dem sprengte seg selv og en tredje ble skutt av politiet, hvilket også utløste hans bombevest.

Guillaume Valette overlevde massakren fysisk, men ikke psykisk. Bare få dager etter president Macron hadde stått i spissen for en minnemarkering, valgte Guillaume å ta sitt eget liv. Han ble 31 år.

Guillaume Valette overlevde dette, men han kunne ikke leve med det.

De som overlevde Bataclan har sin egen støtteforening. Det var på denne facebooksiden at selvmordet ble annonsert. Guillaume hadde ikke ønsket noen hjelp fra hverken familie eller støtteapparat. Han ville bare være alene. Selv om han hadde en psykolog og en psykiatriker som fulgte med ham, så var ikke dette nok. Støtteforeningen minner om hvor viktig det er å ta imot psykologisk hjelp etter opplevd terrorangrep.

Mange av ofrene etter Bataclan-massakren nektet å delta i minnemarkeringen som president Emmanuel Macron ledet fordi presidenten hadde besluttet å avskaffe statssekretærens rolle til hjelp til ofre. En ordning som hadde blitt satt opp av hans forgjenger François Hollande.

The Local

Kjøp «Den islamske fascismen» fra Document Forlag her