President Francois Hollande ville med egne øyne se Bataclan. Han kom med statsminister Manuel Valls og innenriksminister Bernard Cazeneuve.

Det var en grim president som ga et statement til mediene. Det Hollande så ved Bataclan er ikke noe som man glemmer så lett. Frankrike har erklært unntakstilstand for første gang siden 1945.

Dødstallet står nå på 158.

Etter Charlie Hebdo kom truslene mot jødiske institusjoner og personer. Franskmenn er blitt vant til å se politi og soldater med våpen i gatene. Det kunne ikke forhindre fredag 13. Hva vil være svaret på denne massakren? Folk vil vente reaksjoner som er på høyde med angrepet.

Det vil trolig bety mer politi, flere soldater og kontroller.

Men er det mulig å skaffe seg kontroll i en by som Paris? Nei, mente senator Nathalie Ghoul som ble intervjuet av france24.com. Hun trodde angriperne er hjemmeavlede. De kjenner byen. Hvordan skal man beskytte seg hvis egen befolkning velger å bli terrorister? Umulig oppgave, mente senatoren.

Det må være disse problemene som plager presidenten, statsministeren og innenriksministeren: Hvordan gi folk en følelse av trygghet, hvis det per definisjon ikke er mulig?

Innenriksminister Cazeneuve har møtt terroren på nært hold før. Først kom Charlie Hebdo, deretter Hypercacher, og deretter Krudttønden en måned senere. Cazeneuve kom også på besøk til Krudttønden for å vise sin solidaritet.