Frankrikes president Emmanuel Macron ved en jødisk minnemarkering i Paris. Foto: Gonzalo Fuentes/Pool via AP)

Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober var den største antisemittiske massakren i vårt århundre, sier Frankrikes president Emmanuel Macron.

Noen lands statsledere er tydeligere enn andre i å fordømme det grusomme terrorangrepet Hamas utførte mot Israel 7. oktober.

Mens eksempelvis Norge har vært noe avmålte, og blant annet nektet vårt kongehus å kondolere Israel, er Frankrikes president Emmanuel Macron krystallklar:

Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober var den største antisemittiske massakren i vårt århundre, sier han.

Uttalelsen kom under en minneseremoni i Paris for de franske statsborgerne som ble drept i angrepet.

Nå er riktignok ikke dette århundret kommet så veldig langt på vei, men han presiserer videre at han fordømmer Hamas på det sterkeste.

Macron beskrev angrepet som «barbarisme», noe som ifølge Macron får næring fra antisemittisme og som bidrar til å spre en slik tankegang.

NTB-AFP melder om saken.

Macron lovet samtidig å ikke gi etter for det han kalte «en voldsom og uhemmet antisemittisme», noe man har sett mye av i Frankrike i senere tid.

Frankrike har store, muslimske miljøer, ikke minst i og omkring landets storbyer som Paris, Marseille, Lyon, Bordeaux, Toulouse og en del andre. Her ligger de såkalte utsatte områdene tett i tett, og hatet mot jøder står sterkt.

Om lag 1140 mennesker ble drept i angrepet, ifølge israelske myndigheter, et stort flertall var sivile.

I tillegg ble rundt 240 israelere og utlendinger bortført til Gazastripen, der mange av dem fortsatt blir holdt som gisler.

 

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.