Nytt

I andre land er det litt mer fres over talkshowene enn her. På den egyptiske TV-kanalen Al-Assema ble de allikevel overrasket over en av gjestene under en debatt om forslag til ny lov om prostitusjon og «oppfordring til skamløshet».

Den konservative advokaten Nabih al-Wahsh tok programlederen og de andre gjestene på sengen da han startet en tirade om kvinner i hullete bukser. Her var det ikke bare fritt frem for seksuell trakassering, mente Wahsh, men en plikt å voldta dem. En nasjonal plikt sågar.

I en opphetet debatt sa advokaten:

«Er du glad når du ser en jente som går på gaten med halve bakenden til beskuelse?»

«Jeg sier at når en jente går rundt på den måten,»

«Det er en patriotisk plikt å trakassere henne seksuelt og en nasjonal plikt å voldta henne.»

«Det er en nasjonal plikt å voldta en slik jente!»

Nabih al-Wahsh vakte sinne over hele Egypt og Egypts nasjonale råd for kvinner sa at de ville levere klage på Wahsh til justisministeren og TV-selskapet. De hadde også allerede klaget til kringkastingsrådet og bedt mediene om ikke å invitere programdeltakere som oppfordrer til vold mot kvinner.

Nabih al-Wahsh sa senere at hans kommentarer var en oppfordring til å kreve strengere straffer for seksuell trakassering. Det var en merkelig måte å få frem budskapet på og det ble litt uklart hvem som skulle straffes da han la til: «Jenter må respektere seg selv for at andre skal respektere dem. Å beskytte moralen er viktigere enn å beskytte landegrensene.»


New York Post    The Independent