De tre 14-åringene, Ella Fyhn, Ellisiv Aure og Ea Baklund, fra Brannfjell skole på Nordstrand ble kjent over det ganske land etter sin #metoo-appell fra skolegården. De skrev i et avisinnlegg at de var lei av å bli kalt «hore», «fitte» og «pulbar» på skolen og at lærerne ikke grep inn.

På kvinnedagen høstet de applaus på Youngstorget i Oslo. NTB skriver:

– Vi er lei av at voksne tror at vår generasjon lever i et likestilt samfunn, for det stemmer ikke. Det er på tide at folk åpner øynene for at sexisme på skolen er et stort problem, sa jentene i sin appell.

Jentene har den siste tiden fått oppmerksomhet etter at de gjennom en kronikk om metoo i skolen skapte debatt.

For ifølge jentene er det vanlig at jenter daglig kan få nedlatende og sexistiske kommentarer slengt etter seg på skolen. Det seg være alt fra «Hore» «Håper du blir voldtatt», «Jeg kunne lett pult deg» eller lignende, ifølge jentene.

Voksne må gripe inn

For mens stormen etter metoo-kampanjen satte søkelys på seksuell trakassering på arbeidsplasser verden over, kom den aldri til skolegården, poengtere niendeklassingene.

Nå har jentene rett og slett sett seg lei, og kom på kvinnedagen med en tydelig oppfordring til foreldre, lærere og politikere:

– Det er på tide at dere bryter inn. Vi forventer at dere tar ansvar. Vi venter fortsatt og vi venter lenge på en #metooiskolgården.

Hvorfor tas det ikke grep på skolene, lurer du kanskje på. Dette har jentene meldt fra om i Groruddalen i minst 10 år. Og familiene valgte å flytte. Til hus med større hage og alt det der som man sier når barna deres plages på skolen av innvandrergutter. For det er der problemet ligger. Denne seksuelle trakasseringen kommer i hovedsak fra innvandrergutter.

Nei, jeg har ikke noe statistikk på dette, men sluttet selv å svømme på Tøyenbadet for over 30 år siden etter at pågående innvandrergutter ikke ville la meg være i fred. Mange av dem mangler et filter. Det som kalles for respekt. Og det har med kultur å gjøre. Det er nå det blir vanskelig å snakke om. Så da lar alle man 14 år gamle jenter klage sin nød og hyller dem istedet. Uten at noen spør hvem det er som står bak den seksuelle plagingen. Og uten at man tar tak i problemet som springer ut fra et forkvaklet kvinnesyn som er lært hjemme i det voksende uintegrerte parallellsamfunnet.

Det er vel lettest slik.

På kort sikt.

Enn så lenge kan man jo alltids flytte.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂