Nytt

Lørdag 4. mars i år var den tyve år gamle svenske jenta ute sammen med samboeren og en vennegjeng i Trysilfjellet. Hun jobbet som skiinstruktør. Etter at de hadde vært på utestedet Skipuben gikk de videre til Happy Faces for å få seg litt mat. Det var sent på natten og jenta følte seg trøtt. Hun bestemte seg for å gå den korte veien hjem til leiligheten som hun delte med kjæresten. Hun følte at det var trygt å gå hjem alene og valgte snarveien «Skibakken». På vei hjem passerte hun området øst for Radisson Blue Hotell hvor hun gikk over parkeringsplassen på nedsiden av Eventyrbakken.

Hun følte at det var noen som gikk bak henne og ringte samboeren to ganger uten å få svar. Han og vennene hadde valgt den andre veien hjem via «Sykkelstien». Overgriperen gikk til angrep. Han la henne i bakken og tvang henne inn i bilen sin og voldtok henne. Retten beskriver voldtekten som svært smertefull og fornedrende. Jenta har slitt med psykiske skadevirkninger i ettertid. Overgrepet varte i halvannen time og jenta hadde dødsangst mens hun var innesperret i bilen. Voldtektsmannen hadde startet bilen og jenta trodde at hun skulle kjøres bort og drepes.

Fra stedet hvor Mohammaed gikk til angrep fant politiet slepespor på stien som ved siden av merker i snøen og funn av fornærmedes ene vott og en colaflaska fornærmede bar på fra «Happy Faces». Mohammaed hadde slått henne i ansiktet, tatt mobiltelefonen hennes og holdt hånden over munnen hennes mens han slepte henne mot bilen sin.

Fra dommen leser vi at Mohammaed opprinnelig er fra Libanon med palestinsk opprinnelse. Han kom til Sverige i mai 2006 og giftet seg i februar 2007 med en etnisk svensk dame, et ekteskap som opphørte i 2014. Han er bosatt i Sverige, men har ved flere anledninger vært i Trysil. Han er tidligere straffedømt en rekke ganger i Sverige, en gang også for vold.

Det var en ekstra belastning for jenta at voldtektsmannen påsto at hun hadde diktet opp hele historien for å få utbetalt erstatning.

Før voldtekten, mens Mohammaed sto parkert med motoren i gang og lysene tent på bilen, ble han kontrollert av en politipatrulje som foretok identitetskontroll. Mohammaed hadde sittet i bilen og drukket øl. Mohammaed forklarte i retten at han ikke hadde vært istand til å kjøre hjem til Sälen i Sverige. Han hadde også vært på utestedet Skipuben samme kveld, men uten å ha hatt noen kontakt med den svenske jenta.

Dommen på seks års fengsel var enstemmig.