Kommentatoren Helena Edlund sier det storspionen Stig Bergling gjorde da han røpet faste forsvarsanlegg til russerne på 70-tallet, blir som «en piss i Mississippi» sammenlignet med hva Transportstyrelsen har gjort.

Att lämna uppgifterna i Berglings pärm till främmande makt var självfallet till skada för Sverige, men det var en piss i Mississippi jämfört med konsekvenserna av att lämna ut Transportstyrelsens register. Under två års tid har uppgifter om allt från det svenska körkortsregistret till detaljinfo om stridspiloter, militära specialstyrkor och personer med skyddad identitet funnits tillgängliga för den som haft intresse av det.

Stig Bergling var den svenske storspionen som arbeidet på Forsvarets sikkerhetsavdeling. Her hadde han tilgang til all informasjon om svenske faste militære installasjoner. Bergling kopierte:

Pärmen, som innehöll en förteckning över Sveriges försvarsanläggningar, kustartilleribefästningar och mobiliseringsförråd, lämnades så småningom över till ryssarna.

Bergling fikk livsvarig.

Hvordan står det seg i forhold til de 70.000 i bot som Maria Ågren fikk, spør Edlund. Ågren og Transportstyrelsens skadeverk er uendelig mye større enn Berglings. Likevel slipper hun unna med en bot. Er det fordi en evt rettssak vil kunne rive med seg mange andre?

Transportstyrelsens havari illustrerer Sveriges havari, mener Edlund.

 

Sätt Sverige under förmyndare!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂