Et av verdens eldste universiteter, Al-Azhar, i Kairo har endelig fastslått at hijab ikke er noe krav innen islam, melder avisen CPN i Algerie. Al-Azhar er det viktigste universitetet for sunni-retningen innen islam. Al-Azhar er leder for 4000 læreinstitusjoner i Egypt med tilsammen to millioner studenter.

Etter mange år har universitetet endelig kommet med den offisielle beslutningen at det ikke er et religiøst krav å bruke jihab. Det er blitt en inngrodd vane – men er ikke en religiøs plikt diktert av Allah.

Det er professor Mustafa Mohamed Rached, en spesialist i sharia og islamsk lovverk, som har forsket seg frem til resultatet som universitetet nå stiller seg bak.

Den amerikanske professoren og historikeren Daniel Pipes bekreftet beslutningen på Twitter:

CPN News

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂