Natalia Veselnitskaya, den russiske advokaten som møtte Donald Trump jr i juni 2016, slapp inn i USA i oktober 2015, uten visum.

The Obama Justice Department cleared Moscow attorney Natalia Veselnitskaya last year under “extraordinary circumstances,” allowing her to enter the United States without a visa before she penetrated then-candidate Donald Trump’s inner circle, The Hill reported Wednesday evening..

Veselnitskaya skulle assistere en russisk klient. Men hun hadde fått avslag på visum i 2015. Hvorfor slapp hun inn denne gangen?

The Moscow lawyer had been turned down for a visa to enter the U.S. lawfully but then was granted special immigration parole by then-Attorney General Loretta Lynch for the limited purpose of helping a company owned by Russian businessman Denis Katsyv, her client, defend itself against a Justice Department asset forfeiture case in federal court in New York City.

Hun fikk forlenget oppholdstillatelsen med en uke i januar, slik at hun slapp å reise ut mens saken var inne til behandling. Men hvordan kunne hun fortsatt oppholde seg i USA i juni?

The U.S. Attorney’s office in New York confirmed Wednesday to The Hill that it let Veselnitskaya into the country on a grant of immigration parole from October 2015 to early January 2016.

Justice Department and State Department officials could not immediately explain how the Russian lawyer was still in the country in June for the meeting with Donald Trump Jr. and the events in Washington D.C.

Mistanken melder seg: Visste FBI om Veselitskajas connection til russisk sikkerhetstjeneste. Ble hun sluppet inn som «bait»? som agn for å se om hun hadde et ærend?

En grunn til å stille et slikt spørsmål er Veselitskajas forusetninger: Hun kunne ikke ett ord engelsk. Likevel skulle hun inn i USA for å assistere en klient. Det lyder merkelig. Veselitskaja var kjent for å motarbeide amerikanske sanksjoner mot Russland. En kan gå ut fra at hun ble overvåket av FBI, og hvorfor lot de henne bli i USA fem måneder på overtid?

Hun skulle overtale amerikanerne til få endre Magnitsky-loven som lar myndighetene nedlegge innreiseforbud for russerne som har begått menneskerettsbrudd. Loven svir. Men hvorfor sender Moskva en advokat til å drive lobbyvirksomhet som ikke kan engelsk? Det rimer ikke.

They described Veselnitskaya, who does not speak English, as a mysterious and shadowy figure. They said they were confused as to whether she had an official role in the lobbying campaign, although she was present for several meetings.

The sources also described their interactions with Veselnitskaya in the same way that Trump Jr. did. They claimed not to know who she worked for or what her motives were.

“Natalia didn’t speak a word of English,” said one source. “Don’t let anyone tell you this was a sophisticated lobbying effort. It was the least professional campaign I’ve ever seen. If she’s the cream of the Moscow intelligence community then we have nothing to worry about.”

Loretta Lynch var justisminister. Ble Obama og amerikansk etterretning klar over at Putin ville forsøke å påvirke valget og lot det skje for å kunne følge fremstøtet på nært hold?

Det er en merkelig passivitet over Obama. Han reagerte meget sent. Var det fordi han så at russerne kom til å skade Hillarys opponent?

 

https://pjmedia.com/trending/2017/07/12/obama-doj-allowed-veselnitskaya-to-enter-u-s-without-visa-before-trump-team-meeting/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂