Migranter ombord på skipet Vos Hestia venter på å gå i land på havnen i Crotone etter å ha blitt plukket opp utenfor kysten av Libya av Save the Children den 21. juni 2017. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix.

 

Mottakssystemets kapasitet til å håndtere enda flere migranter på Sicilia er nå sprengt etter de mange ankomstene de siste døgnene, og skipene blir nå sendt videre til de italienske regionene Calabria og Campania, skriver La Repubblica.

Både systemene for identifikasjon, førstehjelp og omsorg for personene det er tale om, er nå forbi bristepunktet på Sicilia, og nærmere fem tusen nyankomne migranter ventes dermed å gå i land i dag på havnene i Salerno, Reggio Calabria, Schiavonea og Corigliano Calabro.

Ikke alle disse stedene er vant til hyppige ankomster:

Særlig i de små kommunene Corigliano Calabro og Schiavonea, som må hanskes med den fjerde ilandstigningen i 2017, er situasjonen i ferd med å skape store organisatoriske vanskeligheter. Kommunadministrasjonene er uansett i ferd med å skaffe til veie egnede lokaler for innkvartering.

Sicilia, Calabria og Campania er hjemstedene til Italias tre mektigste mafiaorganisasjoner. Det er ikke vanskelig å tenke seg hvorfor en kommunal administrasjon i en av disse tre regionene, hvor man gjerne ignorerer lokalbefolkningens behov i årevis, plutselig hiver seg rundt for å finne løsninger. Ei heller deles det ut mange poeng for å gjette hvor store deler av pengene som er i omløp i bransjen, vil ende opp.

La Repubblica har ellers en instruktiv fortegnelse over migrantenes opphavsland:

Kongo, Nigeria, Ghana, Mali, Gambia, Niger, Guinea, Sudan, Senegal, Bangladesh, Pakistan og Kamerun.

Hverken Niger eller Kongo har hittil vært av de helt store opphavsland. Fra Kongo har det ikke vært all verdens ferdselsruter, og Niger er så fattig at de færreste har hatt råd til turen.

Men ringvirkningene av trafikken får markedene til å endre seg. For hvert nye land som etablerer en nye diasporaer i Europa, oppstår det naturligvis nye brohodeeffekter. Mer innvandring genererer mer innvandring. Europeerne er gale som lar det pågå.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂