Nytt


Migranter på skipet «Aquarius» venter på å gå i land på havnen i Pozzallo den 18. desember 2017. Slik trafikk pågår hele tiden, men det er bare unntaksvis at bilder av den blir gjort tilgjengelige, som her. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix.

 

Det er surt og kaldt vær i Middelhavet om dagen, men det stanser ikke migrasjonsstrømmen til Europa:

Skipet «Aquarius» tilhørende NGO-en SOS Méditerranée, hvor det også befinner seg et team fra Leger uten grenser, har lagt til kai på havnen i Pozzallo på Sicilia med 320 migranter, som er blitt plukket opp i Middelhavet etter å ha lagt ut fra Libya.

Av de 320 migrantene er 204 menn, 54 kvinner og 62 barn – 51 av dem gutter og 11 jenter – skriver La Repubblica:

Disse kommer fra Niger, Mali, Egypt, Libya, Marokko, Pakistan, Togo, Etiopia, Elfenbenskysten, Jemen og Guinea.

Reservoaret av mennesker i Asia og Afrika, også i land hvor det hverken er krig eller sult, er for alle praktiske formål utømmelig.

Hver gang flere av deres landsmenn ufortjent klarer å skape seg en tilværelse i Europa på europeernes bekostning, øker sannsynligheten for at desto flere får lyst til å gjøre samme forsøk. Samtidig avtar Europas evne til å hanskes med denne brohodeeffekten. Skal vår verdensdel våkne? Eller skal den, som Douglas Murray antyder, begå selvmord?