Nytt

Migranter som er kommet med et skip tilhørende Leger uten grenser, venter på å gå i land i Augusta på Sicilia den 24. juni 2016. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix.

 

8500 migranter har i løpet av de to siste døgnene blitt plukket opp utenfor kysten av Libya, og befinner seg i skrivende stund ombord på 14 forskjellige skip, som alle er på vei til Italia eller i ferd med å legge til kai i landet.

I dag forventes ankomst til fire sicilianske havner – Augusta, Messina, Palermo og Catania – av totalt 2786 migranter, som er blitt hentet opp i 21 redningsoperasjoner, skriver Corriere della Sera. Fartøyene som har bidratt til arbeidet, tilhører den irske marinen, MOAS, Leger uten grenser og den italienske kystvakten.

Italias newspaper of record konstaterer at landet har å gjøre med «en exodus som aldri tar slutt». Er det først nå dere har skjønt såpass, folkens?

La Repubblica kan opplyse om at den voldsomme økningen i trafikken har fått Italias innenriksminister Marco Minniti til å avbryte et besøk i Washington for å returnere til hjemlandet. For å gjøre hva? kan man spørre seg. Smelle spanskrøret over fingrene til lokalmyndigheter som vil ha seg frabedt flere inntrengere?