Ocean Viking ankommer Porto Empedocle i Sicily, Italia i juli 2020 med flyktninger ombord. Nå settes en ny norsk båt inn i fergetrafikken av Leger Uten Grenser. Foto: REUTERS /Antonio Parrinello/ NTB

Leger Uten Grenser sender et tidligere seismikkskip fra Ålesund-rederiet Uksnøy & Co til i Middelhavet for å berge migranter. Skipet Geo Barents er ventet å komme fram i starten av juni, skriver nett.no.

– Skipet har fått mye mer redningsmateriell om bord og vil være bemannet til å ta om bord 300 personer, sier maritim rådgiver Jack Herheim i Leger Uten Grenser.

2017 ble organisasjonen etterforsket for menneskesmugling til Italia.

Visse medlemmer av mannskapet på et skip tilhørende Leger uten grenser skal ha kommet migranter til unnsetning uten å si fra til den italienske kystvakten. Deretter skal de ha overtalt dem til ikke å svare på politiets spørsmål under den såkalte debriefingen som finner sted etter ilandstigning. På dette grunnlag er de i dag under etter­forskning, mistenkt for å ha medvirket til ulovlig migrasjon.

SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser chartret det norskregistrerte skipet «Ocean Viking» i 2019 for å gjenoppta sine operasjoner i forbindelse med migranttrafikken i Middelhavet. Utenriksdepartementet tok den gangen nyheten «til etterretning».

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.