Migranter venter på å gå i land på havnen i Crotone fra skipet Vos Hestia tilhørende Save the Children den 21. juni 2017. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix.

 

Fredag kom det på ny et nær rekordartet antall migranter, i alt nesten fem tusen personer, til fem forskjellige søritalienske havner – nesten upåaktet av journalister og fotografer.

Vi befinner oss altså i den nokså eiendommelige situasjonen at det pågår en revolusjon uten at det rapporteres ordentlig om den.

La Repubblica holder vareopptelling over antallet ilandstigninger:

I morges la skipet Vos Prudence tilhørende Leger uten grenser til kai ved Molo Manfredi i Salerno med 935 migranter ombord. […] Av de 935 migrantene er 793 menn.

Ca. 850 personer ble reddet i Sicilia-stredet av skipet Acquarius tilhørende organisasjonen SOS Méditerranée. […] Skipet la senere til kai i morges på havnen i Brindisi

Til havnen i Catania kom kystvaktskipet Diciotti med 1428 flyktninger ombord, som var blitt reddet under forskjellige operasjoner utenfor kysten av Libya.

I Vibo Valentia la skipet Vos Hestia tilhørende Save the Children til kai med 550 personer ombord. Til havnen i Crotone kom et skip seilende under norsk flagg, Olympic Commander, med 1200 personer ombord.

I tillegg til alle disse vil flere om kort tid også gå i land:

I morgen ventes ankomst til Bari av skipet Echo med 620 migranter ombord, og til Corigliano Calabro skipet Rhein med 900 personer ombord

Stemningsbildet som den venstreorienterte avisen dveler mest ved, er av en nigeriansk kvinne som rørte redningsmannskapene idet hun sang en bønn ved ankomsten til Salerno. Europa er det tilsynelatende ikke mange igjen som ber for.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂